Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Tz SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
553
1.Egy háromszög egyik szöge kétszerese a legkisebb szögnek, a harmadik szöge 44 ° – kal
nagyobb, mint a legkisebb szög. Hány fokosak a háromszög szögei?

2.Hány gramm oldott anyag van 730g 23%-os oldatban?

3.Egy medencét egy csap 5 perc alatt tölt meg. Egy másik csap 8 perc alatt tölti meg. Hány perc
alatt tölti meg együtt a két csap a medencét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, tz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1)
x+2x+x+44=180
x=34⁰
A legkisebb szög 34⁰, a második 2·34=68⁰, a harmadik 34+44=78⁰
0

2)
x=0,23·720=165,6 g
1

3)
1/5+1/8=1/x
(8+5)/40=1/x
x=40/13=3,07 óra
1