Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A megoldás kellene nekem elöre köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Egy háromszög belső szögeinek aránya 3 : 7: 9. Határozd meg a legkisebb belső szögét!
(Egész értékekre kerekíts!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Belső szögek összege mindig 180 fok, így
3x+7x+9x=180 fok
19x=180 fok
x=9,474 fok
Így a legkisebb belső szög:
3×9,474=28,421 fok ami kerekítve 28 fok a legkisebb
1