Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín, térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
789
Számítsd ki a 8 cm élű kocka felszínét, térfogatát! 6 cm élű kocka felszín, térfogat.
Téglatest :a:4cm,3cm,5cm felszín, térfogat
b: 7dm,14cm,3cm felszín, térfogat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
8 cm élű kocka
Felszíne:
A=6×a²=6×8²=384 cm²
Térfogata:
V=a³=8³=512 cm³

6 cm élű kocka
Felszíne:
A=6×a²=6×6²=216 cm²
Térfogata:
V=a³=6³=216 cm³

Téglatest
a,
Felszíne:
A=2(ab+ac+bc)=2(12+20+15)=94 cm²
Térfogata:
V=abc=60 cm³

b,
Felszíne:
A=2(ab+ac+bc)=2(980+210+42)=2464 cm²
Térfogata:
V=abc=70×14×3=2940 cm³




0