Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A megoldás kellene nekem

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
Egy rombusz egyik átlója 20 cm, oldala 14 cm.
a, Mekkora a másik átló?
b, Mekkora a területe?
c, Mekkora a magassága?
ezek kelenek vakakik tudnak segiteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=14 cm
e=20 cm
f=?
T=?
m=?

a,
(20/2)²+(f/2)²=14²
100+(f/2)²=196
f/2=9,798
f=19,596 cm a másik átló
b,
T=(e×f)/2=(20×19,596)/2=195,96 cm² a területe
c,
14×m=195,96
m=14 cm a magassága










1