Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet. Előre köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
21+7x=2x-6+48-12+4x
21+7x=6x+30
21+x=30
x=9

2. feladat
3x-4-(4x-(5x-6x+7))=11
3x-4-(4x-5x+6x-7)=11
3x-4-(5x-7)=11
3x-4-5x+7=11
-2x+3=11
-2x=8
x=-4

3. feladat
9x+4x=9-4
13x=5
x=5/13

4. feladat
4(2x-4)-5(x-1)=20
8x-16-5x+5=20
3x-11=20
3x=31
x=31/3

5. feladat
3x+5=6
3x=1
x=1/3 vagy
3x+5=-6
3x=-11
x=-11/3










0