Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
x-2y=1
y-x=5
-x+y=5
Ez -y=6 és
y=-6, és x=-11 és z=-8
b,
2x+4y+6z=2 és
2x+3y+z=2
y+5z=0
y=-5z

3x+6y+9z=3 és
3x+y+2z=3
5y+7z=0

Így
y+5z=0 és
5y+7z=0

5y+25z=0 és
5y+7z=0
18z=0
Így z=0, y=0 és x=1

0