Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni? SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
615
Egy téglatest minden éle 2/5 (kettő ötöd) m. Mi a neve ennek a téglatestnek? Mennyi a felszíne és a térfogata?

Kérlek segítsetek, ha nem tudom megcsinálni megbukok matekból!


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a téglatest minden éle egyenlő akkor az a téglatest a kocka.
A=6·a²=6·(2/5)²==24/25= 0,96 m²
V=a³=(2/5)³=8/125=0,064 m³
0