Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai feladatok

Főoldal » Általános iskola » Kémia
369
Nagyon nagyon kérlek Segítsetek nagyon fontos lenne próbáltam megoldani az első két oldalt de ezzel nem tudok boldogulni... Csatolok képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
16.
képlet: CO₂
1 mol tömege: 12+2*16=44 g
a széntartalom tömege: 12 g, %-a: 12*100/44 = 27,27%
az oxigén tartalom tömege: 32 g, %-a: 32*100/44 = 72,73 %

17.
kalcium-oxid: képlete CaO
tömege 40+16=56 g
a kalcium tömege: 40 g, %-a: 40*100/56 = 71,43 %
az oxigén tartalom tömege: 16g, %-a: 16*100/56 = 28,57 %
3