Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
9a-4=3a+56
8b+13=5b+79
3c-9=7c-53
-7+7x=8-8x
3x-5x+4+6x=32
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem!
9a-4=3a+56 /+4
9a=3a+60 /-3a
6a=60
a=10

8b+13=5b+79 /-13
8b = 5b+66 /-5b
3b=66
b=22

3c-9=7c-53 /+53
3c+44=7c /-3c
44=4c /:4
c=11

-7+7x=8-8x /+8x
-7+15x=8 /+7
15x=15 /:15
x=1

3x-5x+4+6x=32
4x+4 =32 /-4
4x=28 /:4
x=7
Ha van 10 perced, nézd meg az erről szóló youtube videómat: https://www.youtube.com/watch?v=OY82DxXSXZ4&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=10
Köszi Kriszti!
Módosítva: 6 éve
1