Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1943
Valamely derékszögű háromszög átfogója 46,5 cm hosszú és egyik szöge 12°25’-es. Számítsuk ki a befogóinak a hosszát.

Egy derékszögű háromszög egyik szöge 36,18°-os és ezzel a szöggel szemközt 8,3 cm hosszúságú befogó található. Számítsuk ki a háromszög átfogójának és a másik befogójának a hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, háromszög, trigonometria, derékszögű, cos, sin, befogó, átfogó
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat
sin(12°25')=a/46.5
a=46.5*sin(12°25')=9.998cm, közelítőleg 10cm.
cos(12°25')=b/46.5
b=46.5*cos(12°25')=45.412cm.

2. Feladat.
tan(36.18°)=8.3/b
b=tan(36.18°)*8.3=6.0702cm
a^2 + b^2 = c^2
8.3²+6.0702²=c²
c²=105.7377
c=10.28288cm.
Módosítva: 6 éve
-1