Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a paralelogramma magasságát ha az egyik oldala 3,2cm, a kerülete 20,4cm2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
414
számítsd ki a paralelogramma magasságát ha az egyik oldala 3,2cm, a kerülete 20,4cm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
nem a kerülete, hanem a területe
így meg lehet oldani


paralelogramma területe = oldal szorozva a hozzá tartozó magassággal

vagyis
3, 2 szor m = 20,4
m= 20,4/3,2 = 6,375 cm
0