Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
496
100g csokoládé energiatartalma

Nem találok sehol képletet!
Segítsetek légyszíves!
Hálás köszönet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Ehhez nem is fogsz találni képletet.

A tankönyvből kinézed a zsír, cukor és fehérje energia tartalmát, megszorzod a tömegekkel és összeadod őket.
100 g csoki energia tartalma:

"E" mértékegysége mindenhol: kJ/g legyen

Még azt tudjuk, hogy 1 kJ = 0,238846 kcal

35 g * E(zsír) + 53,5 g * E(cukor) + 8,7 g * E(fehérje) = E(100 g csoki) kJ

Ennek a 8-ad része 1 szelet csoki energia tartalma:
E(szelet) = E(100 g csoki) / 8

Szükséglet: 10000 kJ

hány szelet fedezi: 10000 kJ / E(szelet)
Módosítva: 6 éve
2