Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1022
b, Egy ház esőcsatornája félhenger alakú. Mennyi bádog kellett a 6,4 m hosszú csatorna elkészítéséhez, ha átmérője 20 cm?
c, Számítsd ki 40 cm sugarú, 75 cm magasságú egyenes henger alakú fedett bádogtartályhoz szükséges lemez mennyiségét! (Összeforrasztáshoz a felszín 10 %-át kell még anyagszükségletként figyelembe venni!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b) A félhengerpalást területére van szükség.
L=6,4 m
d=20 cm=0,2 m
A teljes palást területe L·d·π lenne, ennek a fele T=h·d·π/2=2,01 m²

c) Itt a teljes henger felületére van szükség.
r=40 cm
h=75 cm
A=2r²π+h·2r·π=28902,65 cm²
Ehhez még hozzá kell adni a 10 %-át, vagyis 1,1·A=31792,92 cm² bádog szükséges.
1