Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat kérlek segítenétek? Köszönöm előre is

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A) 4×4×3×2×1=96 db szám
B) 0-ra végződő: 4×3×2×1=24 db
2-re végződő: 3×3×2×1=18 db
4-re végződő: 3×3×2×1×=18 db
Így 2-vel osztható: 24+18+18=60 db
C) 0 db mert 0+1+2+3+4=10 ezért a számjegyek összege nem oaztható 3-mal.
D)4gyel osztható ha az utolsó két számjegye:
04, 12, 20, 24, 32, 40.
04-re végződőből 3×2×1=6 db
20-ra végződőből 3×2×1=6 db
40-re végződőből 3×2×1= 6 db
12-re végződőből 2×2×1= 4 db
24-re : 4 db
32-re: 4 db
30 db olyan szám van ami osztható 4-gyel.
E) 0-ra végződő: 4×3×2×1=24 db
5-re végződőből:3×3×2×1=18 db
42 db 5-tel osztható szám van.
0

Csatoltam képet.
1