Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ird fel a víz reakcióját 5 különböző nemfém- oxiddal ,mi jön létre? nevezd meg a vegyületeket!

Főoldal » Középiskola » Kémia
362
kÖszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
H₂O + H₂O ⇔ H₃O+ + OH-
oxóniumion

CO₂ + H₂O = H₂CO₃
szénsav

2 NO₂ + H₂O = HNO₂ + HNO₃
salétromos sav és salétromsav

P₄O₁₀ + 6 H₂O = 4 H₃PO₄
foszforsav

SO₂ + H₂O = H₂SO₃
kénessav

savak keletkeznek.
Módosítva: 6 éve
4