Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
12/a-ban valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Binomiális eloszlás:
n= 10
siker = egy jármű javításra szorul
p(siker )= 0,05

X = javításra szorulók száma a 10-ből

Várh érték = n szer p = 10 szer 0,05 = 0,5

szórás négyzete = n szer p szer q = 10 szer 0,05 ször (1-0,05) = 0,475

szórás = 0,689 ( a fenti gyöke)

P( x nagyobb vagy egyenlő 1 ) = 1- P(x=0) = 1- (0,05) nulladikon szor 0,95 a kilencediken szer ( 10 alatt a 0)=0,4013
0