Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok nem értem a házit:/

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2204
1. Mekkora a kőszén sűrűsége, ha V = 10 m3

kőszén tömege m = 12 000 kg ?

2. Mekkora a márványkő sűrűsége, ha 2 m3 márványkő tömege 5 400 kg ?

3. 500 cm3

térfogatú sárgaréz tömege 4 450 g. Mekkora a sárgaréz sűrűsége?

4. Mekkora a tömege 15 m3 téglának, ha a tégla sűrűsége 2 500
3
kg
m
?

5. Mekkora a térfogata 4 400 kg fenyőfának, ha a sűrűsége 550
3
kg
m
?

6. Egy szénabála tömege m = 48 kg, méretei: 80cm x 60 cm x 50 cm. Számítsd ki:
a) a bála térfogatát
b) a préselt széna sűrűségét ebben a bálában!

7. Egy tömör jégkocka élének hossza a = 2 cm, tömege 7,2 g. Számítsd ki a jégkocka
a) térfogatát
b) sűrűségét

8. Összekeverünk V1 = 2 liter vizet és V2 = 1,5 liter alkoholt. Számítsd ki a keverék
a) térfogatát
b) tömegét
c) sűrűségét (Használd a sűrűségek táblázatát – Tankönyv 155. oldal)
9. Mekkora a sűrűsége 210 g ezüst és 193 g arany ötvözetének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 7. osztály
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
-1

Csatoltam képet.
-1


-1