Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika köszönömmmm

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1272
A sűrűség
Az egyenlő térfogatú testek közül annak nagyobb a sűrűsége, amelyiknek ………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………...
Az egyenlő tömegű testek közül annak nagyobb a sűrűsége, amelyiknek ………………………………………...
……………………………………………………………………………………………………………………
Töltsd ki a táblázatot!
Az azonos anyagú (homogén) testek sűrűségét kiszámíthatjuk a …………… és a ……………... segítségével:
sűrűség = Képlettel:
Fejezd be a mondatot úgy, hogy értelmes legyen! A sűrűség megmutatja, hogy …………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………..
A sűrűség mértékegységei közötti kapcsolat:
1
kg
m3
= ………
kg
dm3
= ………
g
cm3
1
g
cm3
= ………
kg
dm3
= ………
kg
m3
Töltsd ki a táblázatot! A számításokat végezd a lap másik, üres oldalán / használhatod a számológépedet.
Tömeg m kg 180 78 2 1000 200 5200
Térfogat V m3 20 0,2 20 0,01 1 2
Sűrűség ρ
kg
m3
Az anyag neve benzin alumínium ólom tölgyfa
Halmazállapota
Mennyiség Jele Mértékegysége
(SI)
További mértékegységek
tömeg
térfogat
sűrűség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 7. osztály, Sűrűség
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
-1