Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

vas-oxid és az alumínium-oxid %-os fémtartalma

Főoldal » Általános iskola » Kémia
544
A feladat így szól: Hasonlítsd össze a vas-oxid és az alumínium-oxid %-os fémtartalmát! Állítsd őket fémtartalmuk szerint növekvő sorrendbe!

Előre is köszönöm a segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék, 8. osztály
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A vas-oxid képlete:
Fe₂O₃

1 móljának tömege: 2*56+3*16 = 160 g

Fe % = 2*56*100 / 160 = 70 %

Az alumínium-oxid képlete:
Al₂O₃

1 móljának tömege: 2*27+3*16 = 102 g

Al % = 2*27*100 / 102= 52,94 %

Fém tartalmuk szerint Al₂O₃ ; Fe₂O₃ a növekvő sorrend.
4