Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen kérem.Köszönöm szépen!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
587
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
9.
W=F·s
F=W/s=300000000/2000=150000N=150kN
10.
Em=W=L=G·h=m·10·h=0,11·10·2=2,2J
11.
(Az első két feladatot illő lenne megcsinálni, ez a feladat a középiskoka határát súrolja, nem pedig a hetedik osztályt!)
Fs=μ·m·10=0,2·10·25=50N (ekkora erő kell a bőrönd húzásához)
W=L=Fs·s=50·60=3000J=3kJ
12.
v=81km/h=22,5m/s
Fs=μ·m·10=0,04·1000·10=400N (Ekkora erőt kell kifejteni a motornak)
P=F·v=400·22,5=9000W=9kW
13.
F=m·a=1200·4=4800N
Fs=μ·m·10=0,045·1200·10=540N
A motornak az összes húzóereje: a gyorsítási erőből, és a súrlódási erő legyőzéséből tevődik össze.
F'=4800+540=5340N
W=F'·s=5340N·100m=534000J=534kJ
14.
P=W/t=4500J/180s=25W (elírták a megoldást !)





0

15.
A gerenda térfogata
V=a·b·c=3·0,6·0,4=0,72m³
tömege a gerendának
ró=m/V
m=ró·V=2500·0,72=1800kg
a gerenda súlya
G=m·10=18000N=18kN
W=L=G·h=18000·30=540000J=540kJ
P=W/t=540000/60=9000W=9kW
16.
W=L=36000kg·10m·10=3600000J
Ph=W/t=3600000/60=60000W (ez a hasznos teljesítmény)
Pö=?
hatásfok=(Ph/Pö)·100%
Pö=(Ph·100%)/hatásfok=(60000·100)/60=100000W=100kW
0