Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
415
Tud valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
1.
a.)
hősugárzó
I=U/R=230/26,5=8,68A
P=U·I=1996,4W
vasaló
I=U/R=230/29,4=7,82A
P=U·I=230·7,82=1798,6W
b.)
1/Re=1/26,5+1/29,4=(26,5+29,4)/779,1=55,9/779,1
Re=13,94Ω
c.)
P'=Ph+Pv=1996,4+1798,6=3795W=3,795kW
P'·t=W=E=1kwh
3,795kW·t=1kWh
t=1kWh/3,795kW=0,2635óra=15,81perc alatt
d.)
a hajszárító áramfelvétele
I=P/U=1200/230=5,22A
A három fogyasztó összes áramfelvétele egyidejű használatkor:
Iö=8,68+7,82+5,22=21,72A
Tehát nem működtethető egyidejűleg a három fogyasztó egy 20A-es biztosíték alkalmazásával!!
1

2.)
R₁=200Ω
R₂=300Ω
U=12V
a.)1/Re=1/R₁+1/R₂=(2+3)/600=5/600
Re=120Ω
b.)
Re=U/I
I=U/Re=12/120=0,1A=100mA
c.)
I₁=U/R₁=12/200=0,06A=60mA
I₂U/R₂=12/300=0,04A=40mA
d.)
P₁=U·I₁=12·0,06=0,72W=720mW
P₂=U·I₂=12·0,04=0,48W=480mW
P=U·I=12·0,1=1,2W=1200mW
(az összes teljesítményt megkaphatjuk párhuzamos kapcsolás esetén, ha az egyes fogyasztók teljesítményét összeadjuk)

1

3.)
U=230V
I=7,8A
R=U/I=230/7,8=29,5Ω
P=U·I=230·7,8=1794W=1,8kW
1

csatolok képet
1