Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Adott  a(5; -2)  és  b(0; 7) esetén számolja ki az a+b, az a–b és a 3a vektorok koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adott a(5; -2) és b(0; 7) esetén számolja ki az a+b, az a–b és a 3a vektorok koordinátáit!
a+b=(5+0;-+7)=(5;5)
a-b=(5-0;-2-7)=(5;-9)
3a=(3*5;3*-2)=(15;-6)
0