Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladatban kellene segítség. Szöveges feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
728
A jégkásának elfogyott a negyede, meg még 6 liter – jegyezte meg Panni. – Én úgy látom, a 60%-a maradt meg – mondta Jerry. Mennyi jégkása volt eredetileg a gépben, ha mindkét gyereknek igaza volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A jégkásának elfogyott a negyede, meg még 6 liter – jegyezte meg Panni. – Én úgy látom, a 60%-a maradt meg – mondta Jerry. Mennyi jégkása volt eredetileg a gépben, ha mindkét gyereknek igaza volt?
Panni szerint maradt 3x*4 - 6 = 0,6*s Jerry szerint
0,75x-6=0,6x
0,15x=6
x=40 liter jégkása volt.
Ellenőrzés:
Panni 40/4+6=16 liter fogyott el. Tehát 40-16= 24 liter maradt meg.
Jerry: 40*0,6= 24 liter maradt meg
0