Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3080
Feladat :Határozd meg a kifejezések helyettesítési értékét!
Csak a B és a C kell ☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, Algebrai kifejezések
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egész feladat annyiból áll igazából, hogy a sorok végén megadott számot kell beírni a b és az a helyére minden kifejezésben:
b-1/2 így 3-1/2=5/2 lesz.
2b+3=2*3+3=9
(b+1)/2=(3+1)/2=4/2=2
(2b-5)/3=(2*3-5)/3=1/3

3a²=3*4²=3*16=48
(3a)²=(3*4)²=12²=144
(1/2 a)³=(1/2*4)³=2³=8
1/2 a³=1/2*4³=1/2*64=32
0