Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenletei

Főoldal » Középiskola » Matematika
868
Állapítsuk meg hogy az alábbi egyenletekkel megadott egyenesek közül melyik 3 egyenesnek van közös pontja
a, 3x-4y+9=0 x+2y+4=0 5x-7y+6=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Állapítsuk meg hogy az alábbi egyenletekkel megadott egyenesek közül melyik 3 egyenesnek van közös pontja
a, 3x-4y+9=0 x+2y+4=0 5x-7y+6=0

1. egyenletrendszer:
3x-4y+9=0
x+2y+4=0
x=-17/5; y=-3/10

2. egyenletrendszer:
x+2y+4=0
5x-7y+6=0
x=-40/17; y=-14/17

3. egyenletrendszer:
3x-4y+9=0
5x-7y+6=0
x=-39; y=-27

Tehát a három egyenesnek nincs közös pontja.
0