Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat a leírásban.

Főoldal » Középiskola » Fizika
1659
Egy szagtalanító anyagot tartalmazó hajtógázzal működő palackot
reggel 7 °C-on kint hagytunk a kerti asztalon.
Napközben a tűző napra került, a hőmérséklete 40 °C lett.
Mennyi lett a palackban a nyomás, ha kezdetben 100 kPa volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Állandó térfogatú (izochor) állapot változás.

p1/p2=T1/T2

100/p2 = (7+273)/(40+273)

p2 = 313K*100kPa/280K = 112 kPa
Módosítva: 3 éve
2