Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószinűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
657
1. A hagyományos dobókockával egyet dobunk, és a 32 lapos magyar kártya csomagból keverés után egyetlen lapot húzunk. Komplementer események e az alábbiak? Amennyiben nem, adjuk meg összegük komplementerének valószinűségét!
a, A=(párosat dobunk) és B=(páratlant dobunk)
b, A=(prím dobás) és B=(összetett szám dobás)
c, A=(pirosat húzunk) és B=(hetest húzunk)
2. Mennyi a valószinűsége, hogy az alaposan megkevert 32 lapos magyar kártyából 4 lapot kihúzva, a kihúzott lapok között lesz piros? Az eredményt adjuk meg egy tizedesjegy pontossággal.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Komplementer események az alábbiak.
25% a valószinűsége.
0