Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenesek

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Segitsetek legyszi, csatoltam a kepet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1)
v→(6;-5)
P(3;0) mivel az x tengelyt a 3 abcisszájú pontban metszi
v₂x-v₁y=v₂x₀-v₁y
-5x-6y=-5·3-6·0
y=-5x/6+15/6
m=-5/6
tgβ=m=-5/6
β=-39,8⁰
0

2.a)
Mivel mindkét pont x koordinátája -2, ezért ez egy függőleges egyenes, x=-2
2.b)
5·x-4·y=-5·4-8·4
1