Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középiskola Matek, estére kellene

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
Az ABC háromszöget úgy kaptuk, hogy egy 5 cm átmérőjű körben felvettük az egyik átmérőt, illetve az átmérő egyik végpontjából a kör egyik 1 cm hosszú húrját, majd a húrt meghosszabbítottuk a körvonalon túl 1 cm-rel.

A) Mekkora az ABC háromszög kerülete?
B) Mekkora az ABC háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
AE merőleges BC-re (Thalesz tétele)

Pit tétel:
AE =x
x négyzete + 1 négyzetet = 5 négyzete
x = gyök 24

Ez egyben az ABC háromszög magassága is...
Mivel E az AB oldal középpontja, így ABC egyenlő szárú háromszög.

ter = 2 szer gyök 24 elosztva 2-vel
ter = gyök 24

kerület = 5+5+2=12
0