Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
931
Oldja meg a racionális számok halmazán!
lg(x−1) + lg 4 = 2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kikötés: x-1>0
Lg(4x-4)=lg100
A log. Fv. Szig. Mon miatt
4x-4=100
X=26
Az ellenőrzést rád bízom.
0