Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
554
Írja fel az  x2−3x+8 = 0 másodfokú egyenlet diszkriminánsát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem!
Mit értesz a másodfokú függvény diszkriminánsán? A diszkrimináns a megoldóképletben a
gyök alatti kifejezés, amely meghatározza, hogy valós számok halmazán hányféle
gyöke, megoldása van a másodfokú egyenletnek. D= b négyzet - 4ac
ha D > 0 akkor két különböző valós gyök van
ha D = 0 akkor két egybeeső, azaz egyféle gyök van
ha D < 0 akkor nincs valós megoldás
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
Az olyan egyenletet, amelyben az ismeretlen legmagasabb kitevője kettő, másodfokú egyenletnek nevezzük. A másodfokú egyenlet általános, nullára redukált alakja:
ax2 + bx + c = 0 ahol a, b, c ∈ R, és a ≠ 0. Az egyenletet megoldóképlete:
Módosítva: 6 éve
0