Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenletei

Főoldal » Középiskola » Matematika
617
Számítsuk ki a következő egyenesek közös pontjának(metszéspontjának) a koordinátáit, ha az egyenesek egyenletei
b, y=x/2-2 és y=-2x+5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
x=2y+4
X=−​1​/2y+5​/​2
0

Az előző válasz nem tudom mi, ráadásul helytelen. Vagy ábrázolod őket közös koordináta-rendszerben és megnézed, hogy metszik egymást, vagy megoldod sima kétismeretlenes egyenletrendszerként.
0

Csatoltam képet. Kedves Bianka! Ez a megoldás.
Módosítva: 6 éve
0