Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenletei

Főoldal » Középiskola » Matematika
1936
Számítsuk ki a P pont és e egyenes távolságát, ha
1. P(-2,4) és e:y=x-2
2 P(-1,-1) és e:x+2y=7!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számítsuk ki a háromszög csúcspontjainak koordinátát, ha az oldal egyenesek egyenletei:
y=2x+3 x/4-y/5=1 3x+5y+10=0

1. egyenletrendszer:
y=2x+3
x/4 - y/5 =1
x=-32/3; y=-55/3 --> A(-32/3 ; -55/3)

2. egyenletrendszer:
x/4 - y/5 =1
3x+5y+10=0
x=60/37; y=-110/37 --> B(60/37; -110/37)

3. egyenletrendszer:
3x+5y+10=0
y=2x+3
x=-25/8; y=-13/4 --> C(-25/8 ; -13/4)

Az egyenletrendszereket beütöttem a casio fx 570es plus számológépembe.
0