Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1087
Egy egyenlőszárú háromszög területe 72 cm2, az alappal szemközti szöge 31,44. Mekkorák a háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A masik ket szög 74,28 lesz. A haromszog magassága legyen m, az oldalai a, és alapja b. Elfelezed a haromszoget es kapsz derekszogut. Ott lesz ugye egy 90; 74,28 és egy 15,72 fokos szög. Egy m egy a és egy b/2 oldal mert azt ugye megfeleztük. A Területet ugy kaptuk, hogy m*b:2 = 72. Vagyis m*b=144. Ehhez kell Nekunk egy olyan masik egyenlet amibe m és b szerepel. Ez lesz a tg74,28= m/(b/2) a sima szögfugvenyből. Ezt kiszámolva lesz, hogy b=8,94. Ezt visszairva az elozobe lesz m=16,1.
-1

A trigonometrikus területképlet szerint az egyenlő szárú háromszög területe:

T = b²*sinα/2

ahol
b - a háromszög szára
α - a szárszög

A képletből
b² = 2T/sinα

Módosítva: 6 éve
0