Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
2. Egy 25 oldalú sokszög esetén:
a. Hány átló húzható egy csúcsból?
b. Összesen hány átlója van a sokszögnek?
c. Mennyi a sokszög belső szögeinek összege?
3. Hány oldalú az a sokszög, melynek 135 átlója van?
4. Mekkora a kör kerülete, ha területe 285 dm2
?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2. feladat
n=25
a, 25-3=22 átló húzható
b, ((25×(25-3))/2=275 átlója van
c, (25-2)×180=4140 fok a belső szögek összege

3. feladat
(n×(n-3))/2=135
n×(n-3)=270
n=18 oldalú a sokszög

4. feladat
T=r²π=285 dm²⇒r=9,527 dm²
K=2rπ=2×9,527×3,14=59,83 dm a kör kerülete
0