Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS !

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
valaki tudna nekem segíteni mert nagyon nem értem ezeket a feladatokat
Feladatok :
1. írjuk fel a p ponton átmenő , m meredekségű egyenes egyenletét !
p (-4; 7) , m=-kettő harmad

2. Az alábbi egyenesek közül melyek párhuzamosak egymással és melyek merőlegesek egymásra ?
2x-7y=11 ; 3x+4y=-3 ; 6x+8y=15 ; 7x+2y=13 ; -x+3,5y=-4

3.számítsuk ki a p pontnakaz e egyensetől mért távolságát ,ha
a., p (4;-2) e: 8x-15y-11=0
b., p (1;1 ) e: x/2+y/3=1

4. Írjuk fel annak az egyenesnek az egyenletét , amely áthalad
c., a p(4;0 ) ponton és írányvektora v (-1 ;gyök3)
d., a p(3;-2) ponton és írányvektora v (1;1)

Segítségeteket előre is köszönöm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, koordinátageometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0