Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.oszt.matek.Algebra.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
216/1/a)-×+4-2×=2-4× c)6+4×-9=-7+5×+12 2/a)4•(×-1)=2×+16 c)5•(3-×)=-2•(×-3) f)5-(×-4)=3•(×+2) 4/b)2_3×-3=1_2×-5 c)1_5×+3_10-8=1_4•×+4 217/5/a)×-2:3+5+4×:5=6 b)5×+3:2-4=8-3×:4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,
-x+4-2x=2-4x
-3x+4=2-4x
x+4=2
x=-2

c)
6+4×-9=-7+5×+12
-3+4x=5+5x
-3=5+x
-8=x

2/a)
4•(×-1)=2×+16
4x-4=2x+16
2x-4=16
2x=20
x=10

c)
5•(3-×)=-2•(×-3)
15-5x=-2x+6
15=3x+6
9=3x
x=3

f)
5-(×-4)=3•(×+2)
5-x+4=3x+6
9-x=3x+6
9=4x+6
3=4x
x=3/4

4/b)
2-3×-3=1-2×-5
-1-3x=-4-2x
3-3x=-2x
3=x

c)
1-5×+3-10-8=1-4•×+4
-14-5x=5-4x
-14=5+x
-19=x

217/5/a)
×-2:3+5+4×:5=6
x-2/3+5+4x/5=6 /×15
15x-10+75+12x=90
27x+65=90
27x=25
x=25/27

b)
5×+3:2-4=8-3×:4
5x+3/2-4=8-3x/4 /×4
20x+6-16=32-3x
20x-10=32-3x
20x=42-3x
23x=42
x=42/23































0