Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS. Milyen irányú és nagyságú F2 erőt kell a B pontra tenni ahhoz ,hogy az emelő egyensulyba legyen?

Főoldal » Középiskola » Fizika
460
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, mechanika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
8·4=5·x
x=32/5=6,4N iránya ellentétes a 4N -al, tehát felfelé mutat
(a 8 és az 5 az erőkar hossza, a 4 az erő nagysága)
Az első sor az emelő forgatónyomatékainak egyensúlyi egyenlete
1