Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
379
A csipek lábát arannyal szokás bevonni, mivel az nagyon jó vezető. Ehhez 0,8 mA erősségű áramot használnak. Mennyi ideig tart az aranyozás, ha egy-egy csipre 2,3 μg aranyat kell galvanizálni? (3 pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=3μg ,I=0,8mA, k= állandó (adott) Váltani kell a tömeget és áramot
m=k·I·t
t=m/k·I ezzel a képlettel tudnád kiszámítani
(ha nem sikerül, üzenj!)
0