Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
387
8 óra alatt semlegesítettem 0,27 mól Cu(II)-iont. Mekkora volt az áramerősség? köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Cu2+ + 2e- = Cu

t = 8 h = 28800 s
n = 0,27 mol

Q = n*F = 0,27 mol * 2*96500 C/mol = 52110 C

I = Q/t
I = 52110 C / 28800 s = 1,8 A


Jelöld megoldásnak köszi.
Módosítva: 6 éve
0