Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vasszög

Főoldal » Középiskola » Fizika
400
Réz-szulfát-oldatba vasszöget merítettem, és áramkörbe kötöttem. A galvanizálást 5,5 óráig folytattam, ennek során a 23 g tömegű vasszög tömege 31,4 g-ra nőtt.
Mennyi volt az áramerősség a folyamat során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
CuSO4 + Fe = FeSO4 + Cu

t = 5,5 h = 19800 s
m1 = 23 g
m2 = 31,4 g
M(Fe) = 56 g/mol
n = m/M = 31,4 g / 56 g/mol = 0,56 mol

Q = n*F = 0,56 mol * 96500 C/mol = 54040 C

I = Q/t
I = 54040 C / 19800 s = 2,7 A


Módosítva: 6 éve
0