Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szinusz- és koszinusz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Az alábbi feladatban kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cos tétel alakalmazása:
1. Ha 3 oldal adott
2. ha 2 oldal és a közbezárt szög adott

1. feldatat:
mivel ez senem 1, senem 2, ezért sin tétel

a/sin alfa = b/ sin béta
12/sin 75 = b/sin 45
12.42 = b/0.707
b= 8,78

gamma = 180 - többi szög összege= 60

c/ sin gamma = a/sin alfa
12,42 = c/sin 60
c= 10,76


2 feladat
3 oldal adott , így cos tétel

21, 5 négyzete = 15 négyzete + 12 négyzete -2 szer 15 ször 12 szer cos gamma
93,25 = -360 szor cos gamma
cos gamma = 0,259 ahol a szög 0-----180
egy ilyen van csak
gamma 75,0

a többit ugyanígy, vagy sin tétellel
0