Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Igaz hamis !

Főoldal » Általános iskola » Matematika
277
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=1,2 cm b= 1,6cm Pitagorasz tétellel: c= 2 cm
a'=2,1 cm, c= 3,5 cm Pitagorasz tétellel: b=2,8 cm
1,2/2,1 = 1,6/2,8 = 2/3,5 ezért a két háromszög hasonló

a=1,5 cm, b= 3,9 cm Pit. c=4,18
a'=2,5 cm, b'= 5,5 cm Pit=6,04
1,5/2,5 = 3,9/5,5 egyenlőség nem teljesül ezért nem hasonló a két háromszög.
0