Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.osztály ,Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
593
Nem tudtam megérteni ezt a két feladatot,valaki megoldaná?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Az első feladatban ha felbontod a zárójeleket az a., b., és c., feladat ugyanaz lesz, és te a hibásat keresed, szóval a d., a hibás, mert ha ott felbontod a zárójelet akkor pl 2a-t szorzod a-val akkor 2a^2 lenne, és mivel a téglatest felszínében nincsen négyzetes tag, ez biztosan hibás b., feladat téglatest felszínének képletébe helyettesíted be a megadott számokat a következőképpen: 2*(5*4+4*2+ 2*5) =76 tehát a b., válasz a jó. Második feladat: ez egyszerűbb, mert a képlet meg van adva, így nincs más dolgunk, mint behelyettesíteni: (2*3^2)\2 =(2*9)/2=18/2=9 tehát a c., válasz a helyes
Módosítva: 9 éve
0