Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A HASONLÓSÁG ALKALMAZÁSA

Főoldal » Általános iskola » Matematika
464
1.) Egy derékszögű háromszög befogói 5 cm és 12 cm. Mekkora az átfogója?
2.) Egy derékszögű háromszög rövidebb befogója 3,5 cm hosszú. Mekkora a másik két oldala, ha a háromszög hasonló az 1) feladatban adott háromszöghöz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.(pitagorasz tetel)
AC²=AB²+BC²
AC²= 5²+12²
AC²=25+144
AC²=169 |:2
AC= 84,5 cm
1

Kedves Kérdező! Felejsd el az előző választ, mert rossz!
Módosítva: 6 éve
-1