Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK - gyakorlás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
920
feladat: egy szám háromszorosához hozzáadjuk a szám felét meg 5-öt, így az eredeti szám ötszörösénél néggyel kisebb számot kapok

köszi a választ! ;)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3x + x/2 + 5 = 5x - 4 / +4
3.5x + 9 = 5x / -3.5x
9 = 1.5x / osztunk 1.5-el
6 = x
A szám: 6
1