Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek háziiii

Főoldal » Általános iskola » Matematika
942
Mely A' B' C' D' téglalapok hasonlóak az ABCD téglalaphoz, ha AB=4cm, AD=5cm és
a) A'B=2cm A'D'=2,5cm
b) A'B'=4cm A'D'=5cm
c) A'B'=3cm A'D'=6cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mely A' B' C' D' téglalapok hasonlóak az ABCD téglalaphoz, ha AB=4cm, AD=5cm és
a) A'B'=2cm A'D'=2,5cm ekkor a hasonlóság aránya 1/2 így a két négyszög hasonló
b) A'B'=4cm A'D'=5cm ekkor a hasonlóság aránya 1/1 így a két négyszög egybevágó
c) A'B'=3cm A'D'=6cm 4/3=5/6 ezért a két négyszög nem hasonló
0