Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudnátok segíteni legyszi??

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni ebben a feladatban :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Felszín = 2szer pi szer m szer r + pi szer R négyzete

lásd fvtábla

r = 10
R = alap sugara = 6
m Kell

Legyen K-alap középpontja
O-kör középpontja
a= kör egy pontja
ez egy derékszögű háromszög, aminek az r az átfogója

Pit tétel :
r négyzete = 6 négyzete + (10-m) négyzete
(1-m) = 8
m= 2

ezt kell a képletbe beírni
1

Csatoltam képet.
0