Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla és hasáb

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Valaki ebben tudna sürgősen segíteni ? Nem igazán találok neten ezzel kapcsolatban dolgokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hasáb felszíne:
2T+P
Hasáb térfogata:
V=T×m

Gúla felszíne:
A=T+P
Gúla térfogata:
V=(T×m)/3
Itt még 3-al el kell osztani a térfogatot a hasábnál nem
Meg itt csak egy alapterülete van és nem kettő
0