Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok a matek feladatokhoz kérek segitséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
4. Mennyi a valószínűsége, hogy 2-vel osztható 10 jegyű szám készíthető az alábbi számjegyekből? 1, 1, 1, 2, 3, 3, 4, 4, 4, 4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
összesen készíthető

10! osztva ( 3 ! szor 2! szor 4!) = 12600 mert ez egy ismétléses permutáció

kedvező esetek:
1.eset: utolsó jegye 4:
egy darab 4-est már elhasználtunk, így csak a többit kell permutálni
9! osztva ( 3! szor 2! szor 3!)=5040

2.eset: utolsó jegye 2

9! osztva ( 3! szor 2! szor 4!) = 1260

kedvező = 1260+5040=6300

p= 6300/12600 = 0,5
1